Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Макієвська Наталія Є.: Побажання в Новому році на Василя (засівання-привітання) під ред. Михайла Григоріва - ВІРШ
Побажання в Новому році на Василя (засівання-привітання) під ред. Михайла Григоріва
Скоро, скоро Новий рік тай прийде нам на поріг,
Кутю гарну зваримо, гостей запросимо,
Нехай прийдуть защедрують,
Зерном в хаті ще й посіють, багатствами засіють.
*******
Щедрик, щедрик,щедрівочка
Василева долечка,
Сіють в хаті засівають,
Доброї долі нам бажають.
Щоб росли жито і пшениця
Та всяка пашниця ,
Щоб добро в господарів було
І тільки множилося воно.
Як ластівочка гніздечко звиває,
Так і ви своє господарство розвивайте,
Свої таланти примножайте
Та тільки користь майте.
Як ластівочка своїх діток годує, викохує,
То й ви господарі своїх дітей викохуйте,
В любові та злагоді, щоб зростали,
Та гарними господарями в своїй країні стали.
Хлопці - козаками, а дівчата- господинями,
Щоб гордість за своє покоління мали,
Нехай розвивається якнайкраще наша Україна,
Наша велика домівка, наша Батьківщина.
Зі Святом вас всіх!!! З Новим роком!!! З Василем!!!
*******
У нас з Михайлом Г. виник спір, щодо першого привітання, тому з незначними змінами я виставила повторно, вже з його правками.
Але перший пішов в народ.Сьогодні випадково знайшла своє "Привітання з Василем...." на сайті "Платинова Буковина" без зсилки на авторство.
Спасибо.И Вам всего самого лучшего в Новом году.
Но к сожалению мои первые "Побажання.." пошли в народ.Сегодня обнаружила на сайте" Платинова Буковина"под названием "Привітання з Василем" без ссылки.