Прости мене люба мамо,
За все прости, рідна,
Що бачу тебе рідко,
Що часу немає, мила.
Що неслухняною була,
Помилок багато наробила,
За них розплата прийшла,
Спокутую їх перед Богом я.
Коханий мій, мене пробач,
За мною, «стервом», не плач,
Прийде колись той час
І Бог розсудить нас.
Прости мене, любий сину,
За мою несуразну провину,
Що багато нотацій читаю
Та все тебе чогось навчаю.
Ти все кудись із дому рвешся
Та я тебе ще не відпускаю,
А ти не мене сердишся і дмешся,
Від чорноти життя тебе оберігаю.
Простіть мене друзі і недруги,
За те, що вас образила чимось,
І я вас прощаю за все, люди,
І Бог вас теж нехай простить.
Прости мене мій рідний край,
Україно моя мила, люба ,
За те, що нічого не зробила
І не зупинила занедбання вкрай...
*******
Бог простить.