Гарнесенькі кульки в мотузці сплелися -
На сонці блищали, моі краплі водиці.
І кожна по-своєму щось гомоніла:
І чорна, й зелена, і жовта і біла.
Червона казала: "Я гарна, як мак!
Я вам подарую веселощів смак".
Рожева хвалилась - вона всіх гарніше
І грудочку щастя дає вам скоріше.
А синя казала: "Я - неба блакить
І вам подарую захоплення мить!"
Зелена й коричнева кульки казали,
Що посмішки кожен вам день дарували.
А фіолетова мовила сміло:
"Я надаю вам здоров'я і сили".
Чорна і біла всіх нас запевняли,
Що рівноваги в житті надавали.
І їх ще багато в мотузці було,
І кожна казала: вона лиш добро.
Та вкупі ці кульки - життя подарунки,
А довга мотузка, що їх заплела -
То шлях кольоровий людського життя.
12.12.2000