* * *
Земля батьків в солодкому тумані поляглá…
І діамантом рос, мов ковдрою, встеля́
Ніч, своє теплo, свою любов
І мову зачарованих дібров.
Ніч… Земля батьків
Ширяє у полоні її снів,
В пухнастім цвіті килимів-садів
Спить Край у вільнім хмелі чистих мрій.
Свята земля…
Марія-Діва знов народжує Христа
У цім чудеснім бaтьківськім гаю,
В цім кольоровім Божому раю.
Павло Гай-Нижник20 вересня 1990 р.Гай-Нижник П. Смак свободи... Лірика життя. - К.: Вид-во "Цифра-друк", 2009. - С.24.