ВІТАННЯ
Квіткою народилася ти, бо Ліле́я
На во́дах життєвих чарує птахів
І лебедине кохання, мов фея,
В них колихає з початку часів.
Сонце ж нехай цвіт твій вічно вкриває,
Ро́си з водою вмива пелюстки́,
А вітерець ніжний свіжість вселяє,
Щоб чарувались від них парубки.
Кохай, живи і віруй – в цім сила життєдатна,
Будь світлим витвором природньої краси,
Хай обмина тебе година безпорадна,
Ти ж - щастя й радість поміж хвиль неси.
Лілей свій світ немов би власний цвіт,
В душі чесно́ти зберігай,
І кожен рік народжуйся сто літ,
Щоб знову міг вітати тебе Гай.
Павло Гай-Нижник2 червня 1997 р.Гай-Нижник П. Згадуй мене... Лірика кохання. - К., 2006. - С.95.