Ліси дрімучі заспівали,
Птахи у небі загули,
Проміння сонця вниз упали –
Це перші ознаки весни.
Звучить мелодія весняна.
Підсніжники давно ростуть.
Ще трохи й снігу вже не стане.
Лелеки в край свій повернуть.
Прокинуться від сну комахи.
Зійдуть фіалкові квітки.
Поля покриють килимами
Руки турботливі весни.
Почне цвісти китайська роза
І запалає козелець,
Розпустить паростки мімоза
І сон – трава задзвонить десь.
Ромашки цвітом забуяють.
Тепліше стане навкруги.
З вітрами свіжими настане
Жадане літо дітвори.