Уявимо картина: Країна-Україна,
Полісся, вечір, вогник у лісі десь горить,
Маленький стовпчик диму,
У небеса летить.
У вогні тому жаринка, немов морська перлинка,
Жаринка тліє, тліє, а потім знов горить,
Рум’яним теплим вогником…
Ото чарівна мить.
Для вуха наймиліша, оця чарівна тиша,
І око радує зоря, над лісом тільки що зійшла,
Десь соловейко заспіва…і знову тиша.
Та лиш вогонь у лісі догора.