***
В санаторій взяв путівку
Один колгоспний голова
Та й поїхав відпочивати,
Бо у нього всі права.
Гріється він на пісочку,
Ванни з «гряззю» там приймає,
А що діється в колгоспі
Навіть більш того не знає.
А чого він віддихать повинен,
Немов великий імператор,
Зміг би так і відпочити
Любий простий механізатор!
Ось так держаться за владу
Руками міцно бюрократи
І не думають тепер нікому
Назад навіть повертати.
Чудово грітися на сонці,
В Чорному купатися морі
Щей мислити про дохід
Потрібно в колгоспній коморі.
Належить думати і про людей -
Колгоспників своїх рідних, -
Щоб не було серед них
Кволих, немічних і бідних!
Щоб жилось їм у достатку,
Щоб завжди було що їсти,
Так щоб люди не втікали
З рідного села до міста.
Газ провести та дорогу,
Церкви громадам відновити,
Щоб могли молитись Богу
Та з всіх сил могли робити.
Якщо людям добре жити,
Також добре працювати,
То можливо досить скоро
Нестатки в силі подолати.