Урочиста ода
Радій, Україно, прекрасна і сильна!
Нарешті ти долю свою здобула:
Постала державою - вільна і рівна,
Під сонцем свободи, як цвіт розцвіла.
Зазнала ти голод, війну і розруху,
Та все подолає твій вільний народ,
Бо сила незламна козацького духу
Для тебе - надійний і вірний оплот.
Тернисту дорогу до щастя народу
Тобі ще не скоро судилось пройти.
В єднанні і дружбі, за мир і свободу
Ти впевнено йдеш до святої мети.
Живи, Україно, могутня державо
Славути воз'єднаних двох берегів!
Квітуй, наша Ненько, у сяєві слави,
Яка не померкне навіки віків!
22.08.06.
Дякую Вам, Миколо, за чудовий вірш, патріотичні емоції та підтвердження того, що не всі тепер пишуть, що Україна бідна і нещасна. поки є оптимістично налаштовані люди, все у нас буде файно!
Микола Верещака відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую! Не СРСР, а УРСР. По прикладу Росії, музика
колишнього гімну прекрасна, і вона ні в чому не
винна. Тому можна було б залишити, текст написати
новий. Але спершу треба визначити нашу національну
ІДЕЮ. А наші державні мужі ні кують, ні мелють.