Святе Водохреща
(19-20 січня)
Ми прийшли сьогодні, хлоп`ятьа,
Ми прийшли сьогодні, дівчата,
Друзів добрих з Йорданом вітати,
Водохреща святкувати!
Гей, збирайтесь до води,
Хлопці і дівчата!
Дзвони кличуть нас сюди,
На чудове свято!
Хрест святий купався
В зимовій купілі,
Щоб з бідой не зналися,
Щоби не хворіли!
Водою свяченою
Пляшки наповняйте,
І родину, і домівку
Нею окропляйте!
Покропіть худобку,
Покропіть у полі,
Щоб нового урожаю
Дав Господь доволі!
Водохрест відродженням
З давнини вважають,
Хай сріблясті крапельки
Душі обмивають!
До криштального Йордана,
До святой водиці,
Поспішайте, добрі люди,
Діти й молодиці!
Наберіть води свяченої
Та несіть додому -
Хай не буде місця слову
Або вчинку злому!
Водохрест замкнув сьогодні
Всі погані сили.
Воля вкриє нас Господня,
До добра прихиле!
Всіх людей вітаєм
З Хрещенням Христовим!
Новий рік всміхнувся миру
Мудрим Божим словом!
В ополонці цівка плеще,
Лід на сонці грає.
З святом, любі християни!
З святим Водохрещам!
Відмінно!Такий гарний матеріал для педагогів.Це я з своєї точки зору,перша освіта-філолог,тому хто про що.Гарні твори,зміст і чудовий матеріал.Вибачте за такий розширений коментар моїх думок.Творіть ще,радуйте нас. http://fotocvetov.ru/rozy/551020.jpg
Борисовна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую. Це мої сценарні матеріали (43 роки педстажу ще й керівництво дитячим етнографічним коллективом), зняла усі ремарки та рядки, що стосуються місцевого колориту - українці в Молдові), залишила те, що можна використовувати будь де, як матрицю. Далі буде.