Ти мандрівник чи воїн в цьому світі?
Прийшов шукати, вірити, брести
Або за честю поруч з кимсь іти?
Щодня отримуєш нові завдання,
Які доповнюють сенс існування,
Довершують людське блукання.
Сягнути думкою межі буття
Можливість тобі надають.
Десь існувати має дивне місце,
Там є шухляди, повні всіх подій,
Можливих цілей, дум і мрій,
Отих пустих і зібраних творінь.
Та замкнені від поглядів вони,
Бо вказують шлях до мети.
Змарнуєш ти життя своє
У пошуках дорожчих див
Або знайдеш в своїм мовчанні
Беззаперечні істини всіх дій,
Чи розуміння ключ у боротьби питаєш,
Але коли всі вороги падуть
В медалях ціну днів не вбачиш.
Свій шлях покинути не смієш,
Когось тягнути - марна річ.
Здобути шану від усіх не встигнеш:
Ти - лише коротка мить...