В часи весілля і скорботи,
Веселих днів і тяжких діб,
Немає кращої роботи
Як для людей ростити хліб.
Бо все по силі пережити,
Якщо вродився щедрий сніп,
Чи то пшеничний, чи то жита,
Але великим словом - хліб.
В усі часи, святі і кляті,
Що мир, що тяжба, що війна,
Чи в будний день, а чи на святі
Окрайцю хліба є ціна.
І вчить дітей із малку мати,
Молитви першої слова,
Що хліб не можна викидати,
Бо він в усьому голова.
Бо все зернина до зернини,
Не покладає рук житар,
А з печі запашна хлібина
Є найдорожчий Божий дар.
Бо хліб не потребує проби,
І не кладуть хліб на вівтар,
А хліб - дарунок хлібороба,
Бо хлібороб – це хлібодар.
Уклін земний Вам хлібороби,
Хай сонце світить Вам без хмар,
Хай обминають Вас хвороби
І буде хліб як Божий дар.