Тарасе, мій милий Тарасе!
Дивлюся на тебе й пишу:
Охочим зійти до Парнасу,
І римою вразить Пегаса, -
Думками до Вас я спішу
Вірші про кохання - це добре,
Вони спонукають мерщій
До вчинків безумних, хоробрих,
Палає в душі Вашій вогник, -
То поклик від серця - рушій!
Вірші про красу, що навколо
Природними силами в'є,
П'янить запроторену волю
Волошками синіми в полі, -
То сила у дусі живе!
Вірші філософського змісту
Відлуннями мудрості літ
Своїм нескінченним намистом
Вражають проникливим хистом, -
То в кожного свій заповіт!
Та хочу, щоб Ви пам'ятали
Шевченкове слово про те,
Щоб неньку-Вкраїну кохали
І волю свою здобували
Із вірою в діло святе!
04.02.2011