Навички плавання
- Як же я чекаю літа! -
Мрійно промовля Микита,-
Мчатися на самокаті
І на морі загоряти.
(Татко обіцяв Микиті
Плавати його навчити),-
-Попливу на спині власній,
Я спортсменом першокласним!
Про таке давно вже мрію:
На спині у татка - вмію!
Ким бути
-Треба гарно вчитись в школі,-
Наставляє мама Колю,-
Щоб тримати у руках
Для життя належний фах,-
Добре діток лікувати,
Хліб смачнющий випікати,
І літак підняти в небо -
Вчитись краще, синку, треба.
-Як професію придбати,
Щоб грошей удосталь мати?
Автомобільна прогулянка
- Ой, дивись, матусю, коні-
В загорожі, у вагоні!-
Хто за гратами тримає?
- Цирк звірів переїжджає.
- Подивися, мамо, річка!
Лине яром, наче стрічка!
Навкруги барвисті квіти!
- Краєвид чудовий, діти!
- Мамо, мамо! Хмарці сонце
Посміхається, як доньці!
А вона до нього жметься!
- Дощик легкий пронесеться!
- Ой, поглянь, літак сідає,
Губить слід за небокраєм,
Небо все розкреслив білим!
- Виростай і ти сміливим!
- Ой, яка блондинка, тату!
Зачіска, жакет строкатий!
На підборах, як літає!
- Все. Машину зупиняю!
Заховані книжки
- Дідусю, письменники - що це за люди?
- Книжки вони пишуть - що було, що буде,
Вірші та поеми, комедії, драми,
Романи і повісті, текст для реклами...
Ти бачив - у шафі книжковій, за склом,
Стоять їх творіння - за томиком том...
- Що ж можна такого було написати,
Щоб книжки свої в дідуся поховати?
2011.
Про дідові книжки - чудово!
професія - як наречена: має відповідати багатьом умовам... або ж бути коханою)))) Однак і кохана професія має приносити стільки, аби можна було ростити дітей
Борисовна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Милочка, я, наверное, заведу себе специальный толстенный фолиант, куда буду заносить мудрые мысли друзей. С этой твоей мысли и начну!.. Спасибо.
А еще познакомься с другим моим дедулей: http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=208627