Запитує журналістка у гонщика Гната
-Як зуміли ви на трасі усіх обігнати?
Ви ж були в кінці колони, у хвості плелися,
Як, скажіть, ви обігнати усіх спромоглися?
Може пристрасне кохання вами керувало,
Вас на подвиг надихало, сили додавало?
Ви летіли, мов ракета, стрімко заповзято,
По-жіночому, я заздрю вашій жінці, Гнате!..
-Та, ніщо не надихало і не додавало,
У моторі щось зламалось, гальмо відказало!..