Про що ти хочеш зараз прочитати?
Про музику? Про тишу? Про кришталь?
Про бога із можливістю розплати?
Про все одразу? Та мені не жаль!..
Я розкажу про прірву. Що між нами,
І про наймення наших кораблів,
І про ілюзію твоїх стагнацій,
І навіть трохи більше, ніж хотів…
Або напишу казку про… про екто р,
Як небо падає чи хмарами іде;
Ще про егоілюзії й Nigredo,
Куди крива свободи заведе…
А ще розкажу, як дощі вмирають,
Memento mori бродить по світах
Або про те, як сонце засинає!
Недопустима доза – вічний страх…
З любов’ю напишу про сік граната,
Про сходу випадок, про ланцюжок,
Про те, як нам полотна оживляти,
І, навіть, крилами робити крок…
А про провалля у коротку вічність,
Сонцестояння виклик у весні, –
Чарівнику-Коту знак твого січня
Доки ти спиш, тихенько розповів…
Життя крізь дихання! Вода крізь Вікна!
Ковтати листя! Віри. ти! Як ти?
Невидимий в мені… Він вже не втікне, -
Мій бог! Я вкрав усі твої світи!
17.05.2011 Corvin
Гарний вірш! А от перших двох рядків останнього катрена, чесно кажучи не зрозумів, і чому "проектор" розтягнуто по складах?
Corvin відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую, що намагалися .
Насправді все до біса просто. Для тих, хто знав.
Є така поетка ДУХ. Так от - цей вірш складається з сорока назв її віршів. От і все...
Ще раз дякую, друже, за увагу і вибач за відсутність чогось такого, що ти тут шукав...