П'ЯТЬ ПРИКМЕТ
Важко жити,- безробіття
За горло хватає
Всюди лиш одна розмова,
Що грошей немає.
Всюди стогони, зітхання
Все на долю нарікання...
Та є таких п'ять прикмет, -
Як поміркувати,
Розібратися у них,
Можна й не стогнати.
Перша
Як прокинувся ти вранці,
Значить ще живий,
Значить ти на цьому світі
Не один такий.
Жити на цім білім світі
Випало не всім
Ти є вибраний з мільйонів,
Подумай об тім.
Друга
Як підвівся ти з постЕлі,
Значить ти здоровий
Бачиш, чуєш, відчуваєш
То будь ґоноровий.
Подивись, як все живе
Сонце зустрічає
Посміхнись,- воно й тобі
Промінь посилає.
Третя
Якщо маєш куди йти, -
Значить задоволений,
Бо не ходиш з кута в кут,
Як “пІтьма” , неголений.
Значить маєш ти роботу,
А це вже немало,
Значить тебе безробіття
Іще не спіткало.
Четверта
Як винагороду маєш,
Там куди ти йдеш,
То ти радий, бо як-неяк
Вже за щось живеш.
Вже си купиш хліба, сала
Олії, цибулі
Й тим, що ходять без роботи
Крутиш в штанах дулі.
П'ята
Як чотири ті прикмети
Є в друзів й родини
Ти щасливий і будь таким
Щодня, щохвилини.
Якщо не всі,- лиш декілька
З тих прикмет ти маєш,
Не такий ти вже й нещасний,
Як собі гадаєш.
Хоч би перші дві при тобі, -
То вже є багато
Так не буде все, й до тебе
Прийде врешті свято !