( музика Ярослава Злонкевича,
виконує гурт "Меломани" м. Чортків )
І
Там де роси світанкові
У промінні грають,
Там мОлоді козаченьки
Додому вертають
Поводило їх по світу
Покрутило вусом
Стрічайте їх дівчиноньки,
Вишитим обрусом.
Дай козаку кварту й волі, -
Він ,один у полі воїн,
За Вкраїну-неньку стане -
Ворог землі не дістане.
Не дістане, подавиться ,
Як наш козак розізлиться
Їх в ту землю повганяє
Нехай ворог наших знає !
ІІ
Коней хлопці відпускають
Пастися у лузі,
Самі ідуть до дівчини,
Що краща в окрузі.
Стають за столи дубові,
Вклоняються земно,
Чуби й вуса опустили
Тай сідають чемно.
ІІІ
Погостили козаченьки,
Файно поспівали,
Дякували газді й Богу,
Дівчині моргали.
Осідлали вітром коней,
Вусом засвистали,
А дівчата молоденькі
Тай засумували.
"Вусом засвистали", а таке реально можливо зробити?
Вірш схожий на пісню. Успіхів!
Олекса Терен відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую.Це і є моя пісня.Наш місцевий композитор Я. Злонкевич написав музику і її виконує гурт "Меломани" м. Чортків. ( Довгим вусом засвистати можна, розтягнувши його між губами, в козаків такі і були вуса.)