Зримуй мені слово «радіти»:
Щоб рима горіла вогнем,
Щоб люди сміялись, як діти,
Щоб серце не здавлював щем.
Щоб там, де страждання і сльози,
Де злоба панує людська,
Троянди цвіли і мімози,
Щоб згинула чорна душа.
Щоб ті, в кого совість ще б’ється
В нестримнім бажанні – собі,
Зірвали кайдани із серця,
Пихатості звички гнилі.
Зримуй мені слово «радіти»,
Щоб рима звала мене в лет,
Щоб всі були чесні, як діти, –
Знайди таку риму, поет!