( сестрі заробітчанці Наталії в далекій Італії )
Різні крайнощі є в світі, -
Чистота і бруд,
Порядок, повний бардак,
Є лінь і є труд.
І що краще, - однозначну
Відповідь не даш,
Та це добре на чужИні
Знає народ наш.
От чистота і порядок , -
Краще за бардак ?
А якщо це крайність , -
То так, - чи не так ?
Якщо чистота вже є,
А треба пахати
І годин п'ять на колінах
Чистоту втирати
В кахлі і так сніжно-білі,
В ванни і дзеркАла,
А прийдуть з "лупою" й скажуть:
" Он, - пилинка впала! "
Це ж шизоїдний синдром,
Це ж в голові кулі,
А ти можеш їм крутити
Лиш в кишенях дулі,
Розпливаючись в усмішці
Хазяйці сеньйорі
І відводиш душу
Зразу ж в коридорі.
Лиш вона зачинить двері,
То добірним матом
Пошлеш її, - тії кахлі
З її вічним святом
Чистоти й порядку
На до.....вгую згадку.
Різні крайнощі є в світі
Тож в них не впадаймо,
А десь так, - по середині
Свій розум тримаймо !
19.09.2011 р.