Мамо, матусенько, – зима
Впала у коси, та дарма.
В пам'яті тільки ти така,
Як і колись, як і колись.
Мамо, матусенько, – весна,
Тулиться цвіт аж до вікна.
І на хвилинку – я дитя,
Як і колись, як і колись.
Мамо, матусенько, – люблю
І сто доріг веде в одну –
Літом і в осінь золоту...
Як і колись, як і колись.
Мамо, матусенько, несу –
Квіти в хатину занесу.
Ти найдорожча, – я скажу,
Як і колись, як і колись.
Мамо, матусенько, присядь
Словом та мудрістю порадь.
І як малу, мене погладь
Як і колись, як і колись.
Мамо, матусенько, пробач!
Нечасто зустрічі у нас.
Ти в моїм серці кожен раз!
Як і колись, як і колись.
Мама, матусенька моя –
Ніжність, любов і доброта.
Осене, моя золота,
Мамо, матусенько моя!..
Мамо, матусенько моя!..