Незбагненна музика, - музика природи
Міріад мелодій щодень дають сходи
На безмежній ниві землі і небес
Кожному окремо по крихті чудес.
Особлива музика , - різна повсякчас
І усе це нам , - і усе для нас...
Прелюдія до східсонця , де-де тихий звук
Потім все сильніше , - чути тук -тук-тук...
А так стоголосо ранньою порою
Ожива природа в звуках чарівною, -
Чарівною піснею , во славу життя,
Щоб переповняло живих почуття
Причетності до краси, до сущого в світі
До Сонця вседайного, що світить в зеніті.
Вітер зашумить - шу-шу..., там капля – кап- кап...
Початок симфонії , - далі грому залп !
Розряд блискавиці в безмежній імлі
Це іде гроза по мокрій землі.
Далі буря, - реквієм, - стогнуть осокори
Заповняє МУЗИКА всі доли і гори !
По грозі тихенько зазвучить сонет,
Як вода струмочком задзюрчить в кювет.
З дерев знову – кап- кап- кап... листя вальс до долу
Це вже осінь покликала всіх дітей у школу.
Ось і вечоріє, - вічний деригент
У чохли збирає дивний інструмент.
Звучить акапельно тиха колискова,
Бо уже зійшла зоря вечорова !
26.10.11 р.
Гарний вірш! Та й не дивно -адже у вас там така мальовнича природа! Але,поправте: "сходи","повсякчас","листя вальс", і ще,мені здається,але не на всі 100,що "до східсонця" пишеться правильно так.
Олекса Терен відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую за зауваження. Природа в нас дійсно чудова. В суботу пішком ходив в село попри Серет. Виявляється і пізня осінь чудова пора року.