Заплутались в клубочок нитки дві:
Червона й чорна, як їх роз’єднати?
І нав’язались дивні ці вузли.
Розплутати? Порізати? Порвати?
А шкода, нитки дорогі.
З червоної зв’язали би кохання,
А з чорної зв’язали би краї,
Щоб не торкались марні сподівання.
Ну, як їх роз’єднати? Цю сюди,
А цю, мабуть сюди, якби ж то знати,
Щоб правильно розплутати сліди
Й дві ниточки тоненьких не порвати.