Маленькі засніжені віршики для хлопчиків та дівчаток
Хто це іде по дорозі? –
То вже зима на порозі,
В білій пухнастій хустці
І в льодяному кожусі.
Спить ведмедик волохатий,
Їжачок заснув – нема.
Пада сніг густий, лапатий.
Здрастуй, зимонько – зима!
Ген мороз по вулиці блука,
Розмальовує шибки в віконцях.
Щічки наші – ніби яблука,
Геть рум»яні під зимовим сонцем.
Заспівала завірюха,
Затихать не хоче.
Сіра киця пісню слуха
Та й собі муркоче.
Снігу, снігу накрутило,
Замело доріжки.
Снігоочисна машина
Аж стомилась трішки.
Дуже дивні падають сніжинки,
Як маленькі білі намистинки.
З них зроблю намисто за хвилинку.
Ой! Лишились на руці краплинки.
Наш поважний сніговик
До тепла зовсім не звик.
Але має він надію,
Що ще сонечко не гріє.