Кожний на світі же знає -
Все просто так не буває.
Де ж то воно все береться?
Без праці це не обійдеться.
Бо всі на Землі же працюють,
Просто так час не марнують.
Щоб користь принести державі,
Податки дають же чималі...
Дятел у лісі
Дерева лікує.
Зозуля
Вік нам рахує.
Білка горішки збирає,
Шишечки зриває.
Їжачок гриби шукає,
На зиму запасає.
Зайчик-побігайчик
Моркву висіває,
Гарненько її він поливає.
Як виросте – друзів своїх пригощає.
На пасіці у ведмедя
Бджоли мед збирають,
А в полі, чаруючи усіх,
Метелики літають.
Мурашки теж без діла
Не бувають,
Кожен день якусь
Роботу мають.
Ослик носити
Воду помагає,
Горщик не один
Він для неї має.
Сорока – Білобока
Всі новини знає,
І усім про них
Швиденько сповіщає.
А ми працюємо щодня,
І праця наша не легка.
Бо ми не лінуємось,
А про країну піклуємось...
Настав же день податків...
І тут же є зайчатка,
Тут і ведмежатка.
Усі прийшли сюди
На благо рідної Землі!
Дятел перший же сказав:
„Всі дерева я полікував!”.
А Зозуля промовля:
„Я усім про їх вік розповіла!”.
Білочка горішки,
Шишки принесла.
Їжачок
Зняв грибочок з колючок.
А Зайчатка й Ведмежатка-
Кошик моркви і медок.
А Сорока – Білобока
Всім новини донесла,
І до них ще додала:
„Ви працюйте
й не лінуйтесь,
І податки принесіть,
Щоб було дуже добре
Рідній Землі
й нам усім!
Ну і ми , люди!
Не марнуєм часу,
Будемо податки
приносити вчасно!