- Алло-алло, хто біля апарата?
Задовольніть мій інтерес.
Як там проходять спільно з блоком НАТО
Навчання наших ВМС?
І взагалі, яка погода
І як наш флот, на що він годен,
Кому на груди дати треба орден,
Ну а кому по шиї дать!?
- Алло-алло, товаришу міністре,
Чудово все, чудово все!
На складі спирту повна є каністра,
Її нам мічман принесе.
І лиш одна дрібничка сталась:
В нас плоскогубці поламались…
А загалом, товаришу міністре,
Чудово все, чудово все!
- Що ж, плоскогубці, справді, то дрібниця,
На плоскогубці наплювать!
Та я і сам хотів би подивиться,
Як це їх можна поламать.
- Ні, плоскогубці залетіли
В електрощит і там згоріли…
А загалом, товаришу міністре,
Чудово все, чудово все!
- Алло, алло, мені не зрозуміло,
Тут дивина, ні дать, ні взять…
Хіба ж це плоскогубці мають крила,
І хто дозволив їм літать!?
- Як ліг на борт ракетний катер,
Усе в нас почало літати…
А загалом, товаришу міністре,
Чудово все, чудово все!
- Цього мені лише не вистачало…
Я вас розжалую усіх!
Чому це ви одразу не сказали,
Що хтось у вас на когось ліг?
- Лягла корма на дно затоки,
Та ніс іще стирчить, нівроку…
А загалом, товаришу міністре,
Чудово все, чудово все!
- Алло-алло, мені потрібно сісти,
Свідомість втрачу я ось-ось…
Даю наказ: негайно доповісти,
Що в вас насправді відбулось!
- Ми вийшли в море, як завжди,
Шукати ворога сліди,
Та тільки дав наш катер газ,
Екран локатора погас.
Тоді «всліпу» дали ми залп,
І розбомбили… морвокзал!
Я матом штурмана покрив,
Той від образи закурив,
Чомусь забув згасить сірник,
Сірник в ракетній шахті зник
І підпалив боєзапас,
Боєзапас рвонуло враз!
На борт раптово катер ліг,
І нас усіх звалило з ніг.
Побачив я, коли підвівсь, –
Щит електричний загорівсь.
Щоб екіпаж урятувать,
Хотів контакти роз'єднать,
Та тільки полум'я не збив
І плоскогубці загубив.
Вони замкнули всі дроти,
Реактор почало трясти…
Що не робили, все дарма,
В воді сховалася корма,
Ми перебралися на ніс,
А мічман спирту всім приніс,
І нам тепер усе одно, –
Наш корабель іде на дно…
А загалом, товаришу міністре,
Чудово все, чудово все!
ID:
326954
Рубрика: Поезія, Жартівливі вірші
дата надходження: 01.04.2012 20:21:01
© дата внесення змiн: 01.04.2012 20:21:01
автор: Володимир Шинкарук
Вкажіть причину вашої скарги
|