Черпну сумління в неба гожого,
Війнуть на думи трави добрістю,-
І знов позве до храму Божого
Церковний дзвін і дзвони совіті!
Свій чесний хрест несу до Господа,
Там запалю свічу церковную
Мій квітослов,що пахне росами,-
Я освячу молитвословою!
Живу давно вже без обману я,-
Живу із вірою, я - праведник,
Давно готовий стати ангелом,
А замість крил - хай буде правдонька!
Подам тому, хто просить їсти так,
І хто спіткнувся, щиро зможу -
Поставить їх на шлях, на істинний,
Як того вчить нас Слово Божеє!
В мирськім житті люблю я правильність,
Не оскверню гріхами совісті,
Тобі я, Господи, возрадуюсь -
І вже немає вище почесті!
В моїй душі - духовні празники
В моїй душі - любов святешняя
Душа моя зуміє заздрити -
Лише новому дню прийдешньому!
А хтось загруз в марноті промислах,-
І в тім засліплений оманою...
Я ж одержимий іншим помислом:
Я прагну стати Божим ангелом!
09.07.2003
20.07.2003
Олег Стаднік(Максим Калина)