Звідки родом дитинство моє,
Звідки родом мої світлі рОки?-
Вони звідти, де річка Сорока
Синьохвилями в берег все б'є.
Звідки родом дитинство моє?-
Воно звідти, де глиняник, трави,
Де щось давнє, й тужливо-ласкаве
Вмить наверне сльозу...Там встає
Мого сонця велична зоря,
Там мій день з яворовою мовою,
Там думки обдаються основою,
Як росою простиглі поля!
Там і друзі з літ юних пори -
Іра, Катя і Толик з Володею,
Там і досі ще вчуся рапсодій я,
Що дарують осінні вітри.
Звідти родом дитинність моя,
Де батьки, брат Микола молодший,
Там, де хата моя найдорожча,
Люба школа і матір-земля!
А іще я родився отам,
Де село, де Кривачинці рідні,
Що добром пахнуть щедро аж хлібно -
І вклоняюсь за це землякам!
В милий край повертаюсь ізнов,-
Тільки так можна чесно прожити,
І корінням своїм дорожити,
Заквітчавшись в святешню любов!
03.09.2008
Олег Стаднік