Молодіє, зеленіє
в теплім маю рідний край,
Юне щастя, юні мрії -
ну ж бо, серце, розспівай!
Розспівай, мов пісню мудру,
що з дитинства я проніс,
Як у блиску перламутрів
обдається мохом ліс,
Як веде мене гостинно
давня стежка у весну...-
Там, де чащі черемшини
вдягнені в росу рясну.
А в духм'яні заметілі
повінчалися гаї -
То вже вишні біле-біле
стелять щастя в сон-траві.
Вже дівчата у віночках
на своє весілля ждуть,
А садочки, а садочки
наче писанки цвітуть!
1997
Олег Стаднік