Запитаю у щастя свойого,
Чи воно із-зі мною щасливе?-
Затепліло в одвіт мені щастя,
Нахилившись, мов колос, красиво!
Запитаю у доленьки чесно,
Чи обрав я дорогу справдешню?
Каже доля: так, правда з тобою,
Бо лікуєш людей добротою!
Запитаю у пісні в час тихий,
Чи поет я од сяйва сумління?
Мола відповідь пісня високу:
В твого слова - народне коріння!
Запитаю в землі, у природи,
Що любов моя значить в народі?
Відповіла земля в світлій мрії,
Що любов моя - зірка надії!
2007
Олег Стаднік