Де пливе туман ласкавий -
Мріє пір'я білим ставом...
Білим ставом мріє пір'ячко,
Що згубила на світанні
Пара лебедів останніх.
Тихим летом птиці білі
У осінню вись злетіли,
Залишивши пісню на землі -
Ту, що люди чарівною
Нарекли колись любов'ю!
І лунає світом дивна,
Ніжна, трепетна й щаслива
Зорепісня тих лебедиків,
Щоб збулось між двох високе
На роки, на довгі роки...
З того часу прагнуть двоє -
Не розлуки із журбою,
А любові зоресвітньої,-
Бо в серцях бринить єдине:
Лебедине, лебедине...
1996
Олег Стаднік