Як назвати таке почуття,
Коли рветься душа, як папір,
Коли просить вона каяття
І реве, як розлючений звір?
Як назвати таке почуття,
Коли котиться серце на дно,
Коли до земного буття
Стає йому геть все одно?
Як назвати таке почуття,
Коли розум тікає від тіла,
Залишаючи тільки сміття
І шкодуєш про те, що зробила?
Як назвати таке почуття,
Коли всесвіт стає вверх ногами,
І немає назад вороття,
І вже не зустрітись думками?
Як назвати таке почуття,
Коли холодно літньої ночі,
І не звести думок до пуття,
І байдужі, опущені очі?
Як назвати таке почуття,
Коли не боїшся вже смерті,
І віддати готова життя,
І всі сльози, всю душу, все серце?
28 квітня 2006 року
Яна Самчук