Навіть покинув я палити,
Бо нині йду у перший клас.
Не в дитсадок якийсь, де діти
Ляльками бавляться всяк час.
Не пташеня вам жовтороте,
З букетом квітів і портфелем,
Заходжу у шкільні ворота
Уквітчані зеленим хмелем.
Покинув дома я рогатку,
Бандану й гострі каміньці,
А про дитинство, так на згадку,
Лишив татушку на руці.
Позбувсь шкідливих звичок я
І зрікся всякої крамоли,
Стрічай учителько моя,
Серйозне діло, йду до школи.