Мама каже — я для тебе занадто стараюся,
Занадто сильно тебе бережу.
Але ж якби ти знала, мамо, як я лякаюся,
Коли він бачить в мені чужу.
Ти ж сама знаєш мамо, я без нього не та,
Бо без нього не хочу й не вмію.
Глибока без нього в мені пустота,
І душа моя тихо німіє.
Ти ж сама знаєш мамо, ти сама знаєш все:
Що і як, і чому і до чого.
Ти ж сама говорила: пройшла через це.
Чого ж ти на мене дивишся строго?
Мамо, будь ласка, мене не картай.
Мамо, ну годі! Забудь про нотації!..
Піди допий: на кухні вже вистиг чай.
Я трішки поплачу. Без нього. В прострації...