Трохи дивним був наш з тобою каданс* -
Там тонiки** зовсiм не було чути.
Як зупинений в серединi романс,
Як снiжно-сумний та холодний грудень.
Дисонансiв*** занадто було багато,
Жодних пауз і безліч зупинок.
Ми давно перейшли на сфорцандо стаккато,****
Далі не можу. Давай відпочинем ?
*Када́нс (італ. cadenza) (також — каде́нція) — заключний гармонічний (а також мелодичний) зворот, що завершує музичну будову та надає їй завершеності.
**То́ніка — основний тон та акорд тональності. Центр, до якого спрямоване тяжіння усіх гармоній.
***Дисона́нс (від лат. dissono - нестройне звучання) - співзвуччя, що сприймається на слух, як негармонійне, незлитне, рiзке.
**** сфорцандо (sforzando) - раптове посилення гучності
**** стакато (staccato) - уривчасте, коротке виконання звуків