Якщо зможе обманути тебе доля,
А світ тебе, серденько, засмутить.
Зведи лиш погляд на цей лист поволі,
Згадай про того, хто страждав в цю мить,
Він не обдурить, тільки прихистить.
Якщо ти раптом десь опустиш руки,
І сил не стане більш пручатись долі,
На лист поглянь, згадай про ті розлуки,
Які мені завдали безліч болю.
Я враз тебе, серденько, заспокою.
Якщо зненацька защемить у грудях,
І ти захочеш зазирнути в рідні очі,
І вже не вдасться грати роль на людях,
До рук візьми листа посеред ночі,
І назавжди приходь у день пророчий!