О, лінь грандіозна! "У радості мить,
В годину негоди"* вклонюсь тобі я,
Неначе Сосюра Вкраїні...Болить
У грудях без тебе, ми ж разом - сім'я!
Ще здавна, могутня вершителько доль,
Штовхала ти завжди у спину прогрес.
Ти в стрункості гір, в шурхотінні тополь,
І в шумі дніпровських замріяних ГЕС.
Лиш ти вибираєш історії хід,
О муза Парнасу сучасних богів,
За тебе піду я в хрестовий похід,
Щоб вбити затятих твоїх ворогів.
Без тебе ніщо ми - від нас не тікай,
Твої ми васали, хоч служба тяжка,
За тебе, царівно, підпалимо рай,
І знай, - не здригнеться при цьому рука!
* - цитата з вірша
Володимира Сосюри "Любіть Україну"