1. Чому у присмерку знаходжу я слова?
Чому вночі ясніша голова?
Чому опівночі все розумію швидко?
Тому що я - сова!
2. Щасливі люди шахтарі:
Приймають від землі дари,
І світло у кінці тунелю
Бачать щодня разів зо три.
3. Розлучайся, доки молода
І майно ділити не шкода:
Нехай візьме він собаку,
А ти забирай кота.
4. Тепер багато хто волає, мов олень:
«Грошей мені бракує, мов кисню для легень!»
Краще б у дзеркало поглянули й спитали:
«А може, я працюю неповний трудодень?»
5. Встав я з ліжка, наступив на мишу,
З переляку вистрибнув на діжу
Й трохи не кричав «рятуйте»…
Але миша настрахалась більше.
6. Відчиняю шафу, а там - голий мужик.
Квилить: «Тихіше, я з Нарнії втік…
Мене з хати вигнала Біла Чаклунка,
І ніде нам, фавнам, дожити свій вік».
7. - Доню, а як у тебе справи з хлопчиками?
- Начебто все добре, мамо:
Когось із класу вижену, комусь поставлю «двійку»…
А буйних відправляю за батьками.
8. Цікаву тенденцію бачимо нині:
Зростає зарплата - зростають і ціни.
Отже, треба менше платити -
І знизяться ціни у нашій країні.
9. Коли кішка стрибає на плечі
Й запускає пазурі до кровотечі,
Я розумію: це - любов…
Хоч непогано бути й зайвим третім.
10. До ранку сперечався весь кишлак:
Хто кращий, верблюд чи ішак?
Старійшина знав відповідь напевне:
Все буде так, як скаже падишах.