Якось ліг я спати і не зачинив дверей,
Проснувшись, зустрів декількох людей.
Я не злякався, бо з усіх страшних речей,
Боявся я найменше непроханих гостей.
***
Я подумав, що то рідні відвідали мене,
Та пролупивши очі - побачив щось страшне.
Зі мною стався казус - не гості то були -
Вночі у мою хату грабіжники зайшли.
***
Вони стояли мовчки, дивились у вікно,
На дворі була мряка, та їм це все одно.
А я лежу, дивлюся, усе немов у сні,
Один з них обернувся, і каже так мені:
***
- Тихенько, не лякайся, і шуму не здіймай,
Швиденько піднімайся і гроші віддавай.
Хоч звук один почую - прострелю я тебе,
Повір, що не жартую - ось мій револьвер.
***
- Гроші!!! Які гроші? Благаю,не смішіть!
Якщо де побачили їх в мене,то прошу, заберіть.
Забирайте все, мені того не шкода,
Залиште тільки те, що сховав я до комода.
***
- Що ти хочеш тим сказати, нікчемна злидняро,
Що до тебе ми до хати увірвались марно?
Що ж, показуй, що в комоді старанно ховаєш,
Бо тебе уже сьогодні рідні не впізнають.
***
- У комоді я тримаю стару одежину,
Як прийде пора іти до предків,то її одіну.
Та й більш нема чого у мене взяти!..
Вони ще покрутились і пішли із хати.
***
Відтак сів собі в куточку і таке гадаю:
Слава Богу, що сорочку не взяли останню.
Ото б голий я лишився, як нещасний бомжик,
Ой, до чого ж я дожився? - скажи мені, Боже!
Бог, мої слова почувши, отаке мені сказав:
- Піднімайся, любий друже, і надвір мерщій зганяй.
З місця того я так рушив - закурив за мною слід,
Надворі дивлюсь - Land Cruiser запакований стоїть...
//24.10.12//