правда б, якщо наша віра крислата ятрилась
якби лише б трішки отам цвіла, нуртувала
правда б, воскресла б уява, ожила
як християнський Бог, тільки насправді
знайшли б її поміж гілля, посеред водойми
відняли б у неба частину пророчого світла
всього на часину. лишень у малу шпарину
долати часи і світи і стіни і сум самотини
і свити із чарів, з очей малої дитини
казок вже забутих, щогл нещодавно розбитих
Якби тільки наша віра, як дерево в небо
Якщо б тільки в цьому "якщо" не було потреби