Заграй мені,скрипалю,заграй,
Щоб душа моя наповнилась натхненням,
Приїхав в Україну-рідний край,
Заграй мені, сопілко,заграй.
Грай, скрипалю,
Грай,сопілко,
Хай душа співає дзвінко,
Моє серце звеселяє,
Хай мене родина зустрічає.
А сопілкар гарно грає,
Та невже скрипаль співає?
Сопілкарик щей танцює,
До родини підморгує.
Як зустрівся з родиною-
-Зустрічали з калиною.
Хлібом,сілью,з рушниками,
З вишитими сорочками.
Україно моя мила,
Нема в світі як ти щира,
Ось я стану на коліна,
Поцілую, я шмат хліба.
Підійшла до мене ненька,
Посивіла вже старенька,
Плаче гірко,щей голосить,
Обіймає мене й просить:
"Мій синочку, залишайся,
За кордон не повертайся!
Україна - твоя ненька,
Тут кувала зозуленька".
Тут коріння, твоє сину,
Розрослося вже навіки,
В Батьківщину повертайся!
Залишайся назавжди.