Я сам своя свобода,
Вільна, чиста вода,
Душа моя природа,
Світла мріє погода.
Я сам своя спрагла свобода,
Хочу летіти в блакитнеє небо,
Життя це радісна нагорода,
Треба триматись шляху свого.
Я сам своя омріяна свобода,
Сонця не затьмарить негода,
Буду темряву будити світлом,
Оживляти душі свіжим вітром.
Не треба мені готові стежки
Я творитиму власні доріжки
Та не слід псувати плід-
Матінки природи ярий лід.
Мої путі невидимі людині,
А явні лиш душі соколиній,
Що не терпить пута злої долі
І не виносить вражої неволі.
Я сам своя свобода,
Весь світ у мене в руках,
Щастя рідна робота,
Навіть мураха дає крах
Великій могутній тварині.
Це почуття властиве
Кожній мудрій людині.