Я БАЧИВ ЖЕРТОВНИК, НА ПАГОРБІ
В НЬОМУ КРОВІ ЧОМУСЬ НЕ БУЛО
АНІ ЛЮДСЬКОЇ КРОВІ, АНІ БОЖОЇ
ОБЛУДЛИВІ ОТІ РІЗНІ ЗАКИДИ
МОЖЕ ВСОХЛА Й У ЗЕМЛЮ ПІШЛА
ЩО ЗА ТИСЯЧУ РОКІВ, ПРОЙДЕШНІХ
НАВКОЛО МОРЕ ЦВИНТАРІВ І ШТУЧНИХ КВІТІВ
ТИХ ЩО ВИДОБУЛИ З НАДР ЗЕМЛІ
І КОЖНА МАЄ ЩОСЬ СКАЗАТИ
ТА ЇЇ МІСІЯ СТИРЧАТИ В НІМОТІ.
БО Й МЕРТВІ НЕ ГОВОРЯТЬ
-ЩО КАЗАТИ..
ВОНИ СВОЄВЖЕ ОТЖИЛИ.
І ЛИШ У СНІ ПРИМАРАМИ ПРИХОДЯТЬ.
СПИТАТИСЬ ПРО..Й СВОЄ РОЗПОВІСТИ
І ГОРЕ ТИХ ЗАГУБЛЕНИХ ДІДІВ
ЩО ТЯМИЛИ ЗАКОНИ НАВІ Й ПРАВІ
ЗАКОНИ ВСЕСВІТУ І НАД ЖИТТЯ ОСНОВИ.
ЩО НЕ БАЖАЛИ СИЛУ ВИЗНАВАТИ
КОЛИСЬ ДАВНО, ДАВНЕНЬКО
НА ТОМУ МІСТІ ЗАРА ТЛІНЬ
У КОЖНОГО – МАТИ ОДНА – БАТЬКО ОДИН
ТЕПЕР ЖЕ – МОРЕ ТИХ ОПІКУНІВ
НАМІСНИКИ ОТЦЯ – КАТАМИ СТАЛИ
І ХРАМИ ЗБУДУВАЛИ НА ЧУЖОМУ ГОРІ
А ЧИ ЗАБУЛИ МИ ПРО…
ЧИ ВЖЕ НЕ ВАРТО
ЗВІСНО ЩО ЗАБУЛИ
ТА ЧАС ІДЕ, НЕ ЗАПЕКЛАСЬ ЛИШ КРОВ
ЇЇ МЕЧ ПРАЩУРА ОЖИВИТЬ
МЕЧ СВЯТОСЛАВА,-
БО ТАК МАЄ БУТЬ !