У когось радість,
В когось горе,
Хтось задихається від болю
І заливає очі заздрість.
Той йде по вулиці, співає,
Сіяє сонцем на лиці,
А інший гривню у руці,
Останню гривню відпусає,
І лихо мимо не мине.
Там хтось з удачою за брата,
Вона йому і те, і се,
Що лиш захоче принесе.
А інший доленьку кляне,
Для нього жити гірше ката.
Уже стоїть на самоті,
Прохає щедрості у неба,
Лиш трохи, не для себе,
А той помре на однині.