Планети душ людських
Зорять в далекім Всесвіті.
Астролог кожному
Потрібен не на жарт.
Та де знайти його
В брехні подій буденності?
...Нести свій хрест,
Все знаючи, чи ж варт?
Чи радше слухати навчитись
Власне серце.
Ритм радості, що б"ється
В думки лет -
Злетіти над життя свого озерцем
Нас кличе-зве
Астролог душ - ПОЕТ.
Його бентежать душ людських собори,
Що світять в когось -
В іншого - в імлі.
Він відчуває серцем
Стогерцове горе-
Це чорне сяйво:
Розпач, муки, біль...
Поет спішить у віршах-гороскопах
Розкрити злету шлях
Й падіння обійти.
Кохання-спалахи --
Найвищий стрес, неспокій...
Як в нім блаженства суть,
Осяяння знайти.
Уклін і шана тим поетам України,
Хто сторожем святим
Планети душ беріг...
Усім, хто без страху -
Шевченко, Стус...до Ліни -
Складав Вкраїни гороскоп,
Мов вічний оберіг.
З нас кожен цим живе
(тут пафосу не треба)-
Це наша тема дня
Й одвічних дій сюжет...
В надіях зелен-трав,
В святім безмежжі неба
Планети душ засвічує поет...