***
Ведуть стежки життя вряди-годи
до наших слуг при владі й при кориті.
І ніби є постукати куди,
та тільки двері наглухо закриті.
***
Якщо останнє коло вже пройшов
до пекла чи до раю без зупинки,
то не жалій новеньких підошов
і що стоптав останні черевики.
***
Тримайся мужа і отця.
Не потурай на клич природи
і на іржання жеребця.
Немає кращого самця,
ніж роботящої породи.
***
Земля і небо. Більше і не треба,
щоб мати все і відійти ні з чим.
Все, що віки належало усім,
як неподільна часточка для себе,
було і буде тільки-но твоїм.
***
Не надривайсь в нерівній боротьбі.
Не чують люди, то почує небо,
якщо докажеш Богу і собі,
що ти не те, що свідчать проти тебе.
***
На безголов’я не знайдеться ради.
Цапів на кладці не розсудить Бог,
бо тільки з мудрим є шляхи до правди,
а з дурнем – тільки кривда для обох.
***
Хоч стій і плач, хоч сидячи реви,
а все, що залишилось на останок
із присмаком дитячої пори
вже не повернеш у старечий ранок.