Не говорите всуе "Я ЛЮБЛЮ",
Позвольте фразе не произноситься -
Спасительное слово пригодится,
Как шлюпка пригодится кораблю.
Когда стену обид и недоверий
Ни словом, ни поступком не разбить,
Ее, как лед, удастся растопить
Простым "ЛЮБЛЮ" взаимных откровений.
Или прилив плохого настроенья
Навеет грусть и безразличность чувств …
Вот пусть тогда сорвется с ваших уст
"ЛЮБЛЮ тебя", как ветер обновленья.
-----
Пусть "Я ЛЮБЛЮ" не превратится быстро
В обыденный, пустой словесный хлам.
Но вот беда: как промолчать и там,
Где без "ЛЮБЛЮ" у фразы нету смысла?
Как не сказать, что я ЛЮБЛЮ стихи?
ЛЮБЛЮ футбол, ЛЮБЛЮ кино и книгу,
Что путешествий я ЛЮБЛЮ интригу,
Поесть ЛЮБЛЮ и прочие грехи...
ЛЮБЛЮ природу и ее законы,
ЛЮБЛЮ метель зимы и солнце лета ...
И вот теперь выходит, что все это
Я должен исключить из лексикона?
Могуч язык Толстого, но на диво
Он не сумел тех слов нам подарить,
Чтоб, черт возьми, хоть как-то объяснить,
Что я ЛЮБЛЮ жену не так, как пиво!
-----
Але, насправді, я проблем не маю:
Я всім кажу про пиво, що ЛЮБЛЮ,
ЛЮБЛЮ і спорт, і справу, що роблю
Й без застережень все це промовляю.
ЛЮБЛЮ людей (хоч дурнів не терплю),
ЛЮБЛЮ все те, що зроблено руками.
І, ЛЮБЛЯЧИ країну до нестями,
ЛЮБЛЮ нагадувать, що владу не ЛЮБЛЮ.
Гроші? - ЛЮБЛЮ, хоч щастя не куплю,
Як і здоров'я, що не ЛЮБЛЮ цінити -
Може й не треба все це говорити,
Я все одно тверджу: "ЛЮБЛЮ, ЛЮБЛЮ, ЛЮБЛЮ"...
-----
Втім, іноді така приходить мить,
Що варто ніжний погляд той відчути,
Як хвиля вдячності за щастя з нею бути
Чарівним зіллям розум мій п'янить.
І, щойно це натхнення сягне краю,
Нестримний вибух почуттів злиття
На мить свідомість справить в небуття,
І, вже не втримавши приплив серцебиття,
Я на весь світ кричу: "ЛЮБЛЮ життя!"
А їй, єдиній, шепочу: "КОХАЮ".
Олександр Денисенко
Київ - Антіби 2013
Гарно і зрозуміло, Олександре, розібрались з язиком і мовою, країною і владою, пивом і... Нею...
Як казав класик: Ей "...цветы, а детям мороженое"
d2den відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую.
Якось несподівано зробив для себе відкриття: "кохаю" - досить унікальне слово, яким українці мають пишатися. Його чарівний, інтимний і потужний зміст відсутній в перекладах багатьох відомих мов. Тож вірш вийшов по суті спробою тлумачення цього слова ...