Світить сонечко ранкове,
Пташок будить світанкове.
Темне небо розмалює,
Волошками пофарбує.
Землю ніжно зігріває,
Квіти в полі вишиває.
Щастя дарить барвінкове,
Серце тішить сопілкове.
Промінці його засяють,
Всіх навколо підганяють.
В вулик постучать грайливі,
Й бджоли полетять квапливі.
Понад житом все кружляють,
Бо там маки розквітають.
Пелюстки мов кров червоні
Височать на жовтім лоні.
Вітерець тихенько віє,
Над ставком бузок біліє.
Тьмянуть вишні у садку,
Добре в їхнім холодку.
Спочиває тут душа,
Думки плинуть неспіша.
То над маками літають,
То у житі пропадають.
Тихо плине час у мріях,
І не губиться в подіях.
Чисті й легкі ці видіння,
Бо дитячих літ творіння.