***
Пірнаючи з дощів у грози,
змінивши швайку на стило,
щоб стати врешті на крило,
ми залишаємо прогнози –
у віршах вистачає прози,
щоб людям затишно було.
***
Вожді в нас – явно не спартанці.
Тепер у моді вояки,
що мають довгі язики.
Це все – лукавого обранці,
одного поля ягідки.
***
Зігрію душу спогадом хорошим,
коли хоч раз не запізнилась ти,
вручивши в руки величезну ношу,
яку й Геракл не зміг би дотягти.
***
Вже й українським чукчам зрозуміло,
що наша гривня – це не бір монат.
Та править бал хазарський каганат
і знов рублі народу закортіло.
І покладе за гроші душу й тіло
інтернаціональний азіат.
***
Хотіти бути більшим, ніж ти є,
у крайнім разі все-таки похвально.
Та виглядай таким, як Бог дає,
а будеш тим, що є в тобі реально.
***
Барвінок повзе за поріг.
Йому одиноко.
А ти б коли-небудь ще зміг,
як він, заплести оберіг
для всіх?
Зависоко?
***
Даремна справа пнутися у люди
серед панів і прихвоснів-рабів.
Про це всі знають і міркують всюди.
Та тільки хто з людей мудріти буде,
коли ніхто не любить зайвих слів?
ПО БІБЛІЙНОМУ
Не все вимірюється грішми.
Не купиш відданість братів
і не пропустять в черзі ближні.
То перестань складати лишнє.
Потрать на себе, що хотів.
ТОНКА СПРАВА
Сумління, досвід, рівень знань і вмінь
тримають на плаву у бурі й грози.
А внутрішні твої і янь і інь
завжди урівноважать сміх і сльози.
***
В людей не меншає ідей,
аби на ближньому розжитись.
Люблю дивитись на людей,
коли ще є на що дивитись.
***
Комуністів і вождів
відрізняють без трудів,
хоч і схожі, як один,
тільки дай кермо і чин.
***
Є віра легка, як стрибок у рів,
де вже лежать розтерзані і вбиті.
Повір у себе. Будеш довго жити,
якщо немає віри в лікарів.
***
Дивуюсь простоті істеблішменту.
І так чомусь не весело мені,
коли воно блищить від компліменту
за проповідь правдивої брехні.
***
Не хитруй і не мудри.
Всі помремо на арені,
поки на державній сцені
довгожителів аж три –
Швондєр, Шариков і Ленін.