1
Тихо плине річка,
Квітне наш садок,
А в лісі смерічка
Робить холодок.
2
Як у полі гарно!
Золотеє жито –
Золото найкраще
У гаряче літо.
І червоні маки,
І волошки сині
У нашому полі,
Ніби намистини.
Літечко ходило,
Їх порозсипало,
Почало шукати,
Вже не позбирало.
3
На грузькім болоті
Лелека походжає,
Для маленьких діток
Жабок він шукає.
Десь там , у гніздечку,
Ждуть голодні діти,
Принесе їм батько, -
Як будуть радіти!
4
Згадую я літо
У холодну осінь,
Згадую я жито
І жовті покоси.